Interview met nieuwe dorpsbewoners Bram en Renata

Nieuwe dorpsbewoners!

Interview met Bram Freijzer en Renata Vereecken.

Leeftijd?
Beiden 27 jaar.

Welke studies hebben jullie gevolgd?
Renata heeft de PABO gedaan op de HZ in Vlissingen en daarna is ze naar Den Bosch gegaan om haar 2e graads te behalen. Bram heeft Werktuigbouwkunde gestudeerd aan het ROC Westerschelde.

Werkzaam?
Renata werkt als biologie docente op een middelbare school voor speciaal onderwijs. Zij geeft les aan de bovenbouw HAVO en VMBO-t. Daarnaast is zij 2 dagen in de week werkzaam als secretaris bij de ZAJK (Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt). Bram is werkzaam bij PTS Machinery, hij is werkchef op de afdeling montage.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Bram en Renata hebben elkaar leren kennen op een carnavalsfeestje en de PJZ. In mei 2016 gaan ze trouwen en zijn ze ook 8 jaar samen.

Jullie hobby’s?
Renata doet aan Volksdansen, vindt het heerlijk om in haar groentetuin bezig te zijn. Sinds dit jaar is Renata ook jurylid van de loopgroepen tijdens carnaval van Lamswaarde. Bram voetbalt bij het tweede van v.v. Vogelwaarde, is actief lid bij CV de Mutsen, speelt graag gitaar en sleutelt aan zijn oude mini.

Hoelang wonen jullie inmiddels al op Lamswaarde, en waarom kozen jullie voor Lamswaarde?
3 jaar geleden kochten Bram en Renata een huis op Lamswaarde, na het huis te hebben verbouwd wonen ze er nu 2,5 jaar. Ze kozen voor Lamswaarde, omdat ze op zoek waren naar een dorp met een rijk verenigingsleven en dat je toch landelijk kan wonen.