Muziekproject Basisschool

Donderdag 5 november zijn 21 leerlingen van basisscholen de Oostvogel uit Lamswaarde en ’t Vogelnest uit Hengstdijk begonnen aan het muziekproject dat tot stand is gekomen door samenwerking van beide scholen, de Zeeuwse Muziekschool en de Fanfare Vrijheid Eendracht. De leerlingen van groep 5 en 6 krijgen 18 weken muziekles welke verzorgd worden door docenten van de muziekschool. De 11 leerlingen van groep 5 zijn begonnen met slagwerklessen en de 10 leerlingen van groep 6 met het leren bespelen van een bugel of trompet. De slagwerklessen worden verzorgd door Albert-John en de blaaslessen door René Bogaarts. Na 6 lessen wisselen de leerlingen van instrument. Het is de bedoeling het project in mei 2016 af te sluiten met een gezamenlijk concert in de Luifel. Hieraan zullen de leerlingen van het project, het jeugdorkest en de fanfare Vrijheid Eendracht mee werken.
De eerste les is prima verlopen en de kinderen waren dol enthousiast. De leerlingen die een bugel of trompet leren bespelen kregen een instrument in bruikleen mee naar huis. Voor de slagwerkgroep wordt nog nader overlegd.

imageimage