Carnaval De Lamsoren

DSC_0307 kopie

Waar een klein dorp groot in kan zijn! Het verenigingsleven viert hoogtij in Lamswaarde. Een sprekend voorbeeld daarvan is carnavalsvereniging de Lamsoren. Wij organiseren ieder jaar carnaval in ’t Heilig Land. En carnaval op Lamswaarde, daar moet je bij geweest zijn! En als je er eenmaal een keer bijgeweest bent, dan ben je verkocht en kom je volgend jaar gewoon weer. En het jaar daarop en………

Sinds 1959
Het begon allemaal in 1959, toen is de eerste Vastenavond in het patronaat geboren en daarmee carnaval op Lamswaarde. In 1960 volgde de eerste optocht en zo kwamen er steeds evenementen bij en groeide carnaval uit tot een tweedaags evenement dat zijn weerga niet kent.

Optocht
Zo is Lamswaarde het enige dorp in de gemeente Hulst waar de optocht ieder jaar wordt geopend door de burgemeester, die dan door de Prins ontboden wordt op de prinsenwagen op de Vèrkensmarkt. Hier houdt de Prins der Lamsoren zijn openingsspeech, gevolgd door een toespraak van de burgemeester. Vervolgens gaat de optocht van start en tonen de vele loopgroepen en wagens hun creatieve creaties aan de menigte in Lamswaarde; de stoet op Lamswaarde moet je gezien hebben!

Feesten op zondag en maandag
Op zondag- en op maandagavond is het feesten in dorpscentrum “de Luifel”. Gerenommeerde feestbands, zangers, DJ’s: ze hebben er allemaal al de tent op zijn kop gezet. Feesten op de lekkere muziek, een lekker pintje drinken, bijkletsen met (oude) bekenden: het is feest in De Luifel en daar moet je bij geweest zijn!

Lamsoren Got Talent
‘s Maandags organiseren we ‘s middags Lamsoren Got Talent, voorheen het Kindersongfestival: een fantastische evenement tijdens carnaval in Zeeland. De maandagavond is omgedoopt tot Lamsorenfestival! Na de kindermiddag blijft iedereen lekker hangen.

Prinsenbal
Wat ook uniek is bij de Lamsoren is dat we jaarlijks een Prinsenbal organiseren waarbij de nieuwe Prins, hofdames, Raad van Elf en politiemannen worden voorgesteld aan het publiek. Waar andere verenigingen dit enkel bij de bekendmaking van een nieuwe Prins doen staat dit evenement jaarlijks op ons programma. We proberen er altijd een hele show rond te bouwen zodat de uiteindelijke bekendmaking spectaculair is.

Carnaval is veel plezier maken met elkaar en dat ìs carnaval op Lamswaarde: heel veel plezier! Kom daarom ook carnavallen in ’t Heilig Land, dan kunt u zelf zien en beleven waar een klein dorp groot in kan zijn! Wedden dat je het jaar erop er weer bij bent ;-).

Meer informatie over Carnavalsstichting De Lamsoren en carnaval op ’t Heilig Land vind je op www.lamsoren.nl.