Knuffelpad

Het Knuffelpad dankt zijn naam niet aan de knuffels die een tijdje langs het pad te vinden waren, maar aan het feit dat het vroeger (en misschien nog wel) een soort Lovers Lane van Lamswaarde was. Een pad om even uit het zicht te kroelen met je verkering dus.

Een tijd lang hebben er knuffels langs het pad gehangen, maar zoals afgesproken in de openbare dorpsraadvergadering van 18-1-2016 willen we vragen deze niet meer op te hangen. Na verloop van tijd is er weinig schattigs meer aan en ziet het er ronduit vies en luguber uit. En dat terwijl het eigenlijk zo’n mooi paadje is…

Het Knuffelpad maakt ook deel uit van Wandelroutenetwerk (WNW) “Langs Linies en Kreken”. Misschien heb je wel gezien dat knooppuntpaal nummer 94 vlakbij het kapelletje aan de Boudeloodijk staat.
Op die paal zitten ook wit/rode tekens van de Variant Grenslandpad (LAW 11), ingewandeld op 19 sep’15. In de buurt van Lamswaarde loopt deze route o.a. via Paal – Lamswaarde – Kloosterzande en v.v..
Kaarten en later ook de routebeschrijving, zijn gratis te downloaden van Wandelnet.
Als je wat ommetjes zou gaan wandelen op het WNW (via de knooppunten dus) vanaf deze knooppuntpaal 94 zijn die je mogelijkheden:
Richting 70: Paal – Graauw – Scheldevaartshoek – Roverberg – Lamswaarde of v.v. = 14,3 km.
Richting 88: Kuitaart – Vogeldijk – Terhole – Roverberg – Lamswaarde of v.v. = 17 km.
Richting 88: (dan naar het noorden) Kruisdorp – Walsoorden – Paal – Lamswaarde of v.v. = 19,7 km.