De Lamsoorse Jokers

Stichting De Lamsoorse Jokers bestaat al sinds 1997. De groep telde toen nog maar 9, hele jonge, leden. Inmiddels is deze club uitgegroeid tot een actieve bouwclub van ongeveer 35 leden.  En iedereen kijkt alweer uit naar carnaval 2016!

Het begin
In 1997 is het clubje opgericht. In eerste instantie was het de bedoeling om een wagen te bouwen. Een onderstel met poppen werd op de kop getikt, er kon gebouwd worden! Uiteindelijk bleek dit veel te hoog gegrepen voor 9 personen, en er werd besloten om over te stappen naar de categorie van de loopgroepen. Dit was een beter plan. Tijdens carnaval 1998 verschenen de Jokers voor de eerste keer in de stoet met de Stekel -pakken.

Narren

Het vervolg
Tot en met 2002 werd er meegedaan in de categorie loopgroepen, met 2001 als hoogtepunt. Met de vliegers werden verschillende eerste prijzen behaald, top!

Vliegers

Wagenbouwers
Tijdens carnaval 2003 verschijnen De Jokers met de eerste wagen: Venetiaans carnaval! Drie jaar lang is er met een erg klein groepje een wagen gebouwd. Dit kost voor iedereen erg veel tijd en energie. En eigenlijk wordt de opkomst steeds minder. De grote rivaal uit Graauw schijnt hetzelfde probleem te hebben. Na carnaval 2005 wordt besloten te fuseren met De Bobo’s.  Dit pakt gelijk goed uit, want tijdens carnaval 2006 wordt met het thema Bourgondisch Buffet vier maal de eerste prijs behaald!

Bourgondisch buffet groep

In 2008 bestaan De Jokers 11 jaar. Er wordt uitgepakt met het thema Braziliaans carnaval, en wederom worden er eerste prijzen behaald. Vier maal zelfs!

Brasil

Voorbereiding
Rond de herfstvakantie beginnen de (bouw)werkzaamheden. De mannen beginnen met lassen en de vrouwen gaan brainstormen over de pakken. In de lange, koude en donkere maanden die volgen proberen we een mooie wagen te bouwen. De bouwplek bevindt zich op Graauw, bij de familie Van Campen.

Kom gerust eens kijken op onze bouwplek!

Meer informatie lees je op de Facebook-pagina.