Peuterspeelzaal ’t Lammetje

Ook is er in het dorp een peuterspeelzaal, genaamd ’t Lammetje. De peuterspeelzaal is te vinden op hetzelfde adres als basisschool de Oostvogel en is onderdeel van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen.

Spelen is leren voor jonge kinderen
Op de peuterspeelzaal leren kinderen van elkaar door met elkaar te spelen, in een rijk ingerichte omgeving. Spelen is leren voor jonge kinderen. De pedagogisch medewerkers werken met een VVE (voor- en vroegschoolse educatie) programma waarmee kinderen spelenderwijs “werken” aan sociale vaardigheden, hun grove en fijne motoriek, eerste geletterdheid en gecijferdheid.

Samenwerking met groep 1, 2
Er wordt intensief samengewerkt met groep 1, 2. Op bepaalde momenten van de ochtend wordt er samen gespeeld. Peuters leren van het rijkere spel en woordgebruik van de kleuters. En de kleuters leren rekening houden met en zorgen voor jongere kinderen. De leerkrachten kennen de kinderen al wanneer ze doorstromen van de peuterspeelzaal naar groep 1,2 zodat de overgang naar school naadloos verloopt. Dit geeft een heel veilig gevoel!

Openingstijden
De peuterspeelzaal  is op maandag-, dinsdag en  donderdagochtend geopend (op inschrijving) voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De breng- en haaltijden zijn: tussen 8:15 en 8:40 uur en tussen 11:50 en 12:15 uur (op woensdag 12:30 uur).

Meer informatie
Wilt u meer informatie, dan kunt u naar de peuterspeelzaal bellen. Voor een afspraak kunt u de pedagogisch medewerker, bereiken op de dagen dat de zaal geopend is, op telefoonnummer 0114-690492 en www.kinderopvangzvl.nl/leeftijd/peuter/

Inschrijven
Direct inschrijven kan via: www.kinderopvangzvl.nl/contact/inschrijvenkozv