Minibieb van Lonny

Er is een minibieb in Lamswaarde! Je vindt hem aan de Kapt. R. Fassaertstraat 5, voor de praktijk van Lonny de Schrijver Coaching

Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook eens eentje (liefst geen ‘ouwe meuk’ op z’n Lamswjèrs 😉 ) . Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek maakt waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus, voor jong en oud. En ben je erg tevreden over de Minibieb? Laat even een bericht achter op de Facebookpagina of de eigen pagina op minibieb.nl. De minibieb is ook Kinderzwerfboekenstation, een leuk initiatief om kinderen te stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast.

Hoe werkt de minibieb?
In deze minibieb mag je gratis een boek lenen of ruilen voor een ander boek. Op de onderste plank staan kinderboeken, de middelste plank boeken voor volwassenen en bovenin liggen grote boeken of de extraatjes. Je kan ook eigen boeken, die je al gelezen hebt, in de kast zetten om daar een ander blij mee te maken. Er ligt echt voor ieder wel een leuk boek in de bieb. Soms ligt er een extraatje zoals tijdschriften of een DVD.

Breng een uitgelezen boek (of ander materiaal)  terug, zodat anderen er ook van kunnen genieten. Of ruil het om met een gelijkwaardig boek, zodat er steeds iets verschillends in de Minibieb staat.

Eigenlijk is het heel simpel: leen een boek, ruil een boek of doneer een boek 🙂

Om te zorgen dat iedereen optimaal van de minibieb kan gebruikmaken en van de boeken kan genieten is het handig dat…

  •  … je de minibieb met het deurtje dicht achter laat, zodat de boeken droog blijven.
  • … je niet te veel boeken per keer meeneemt. Je hoeft niet te laten weten wat je meeneemt uit de bieb of hoe lang je een boek wilt houden. Ik ga er van uit dat iedereen daar netjes mee om gaat.
  • … je ‘eerlijk’ leent en ruilt (dus geen telefoonboek uit 1998 geven, maar een gelijkwaardig boek). Niet alle boeken mogen geruild worden, sommige kan je alleen lenen (zie rode stempel binnenin).

En dat was het eigenlijk wel, niet zó ingewikkeld, toch?
Tot gauw!

12743647_1541391986154693_886428698475551297_n

Heb je boeken die je aan de Minibieb wil doneren? Bel dan even aan of zet ze bij afwezigheid achterbuiten op de tuintafel onder de veranda.