‘Gemoedelijk en relaxed wonen in Lamswaarde’

Sinds februari 2018 wonen Bil Smet (45), Sophie Mussche (46), Lara (13) en Alyssa (11) in Lamswaarde. Al enige tijd waren ze op zoek naar een betaalbare woning met veel ruimte. In Beveren (België) konden ze dat niet vinden, dus de keuze voor Nederland was snel gemaakt. De prijs van de woningen ligt hier een stuk lager én ze voelden de rust hier.

‘Lamswaarde sprak ons meteen aan,’ begint Bil. ‘Voordat we het huis kochten zijn we hier meerdere keren geweest en hebben we met mensen gepraat bij Café de Koning en bij de basisschool. Daar kregen we direct een goed gevoel bij. Ook kwam het op ons over als gezellig, rustig en kleinschalig. Dit blijkt het ook te zijn. Wonen op Lamswaarde is gemoedelijk en relaxed.’

Actief in het verenigingsleven
Bil: ‘In onze vorige woonplaats, Beveren, waren we niet heel actief binnen het verenigingsleven. We hielpen wel op school en organiseerden de buurtbarbecue, maar hier in Lamswaarde zijn we een stuk actiever in het verenigingsleven. De kinderen zitten in de muziekvereniging, bij de tafeltennis- en de voetbalvereniging. Bij die laatste geef ik ook voetbaltraining aan HSVC JO 11/2 en Sophie helpt in de kantine.’

De Oostvogel: ‘er wordt naar het kind als individu gekeken’
‘Toen we onze verhuisplannen hadden, hebben we met onze kinderen afgesproken dat ze ook in Lamswaarde naar school zouden gaan. Dat vonden ze goed. We hadden meteen een goed gevoel bij Basisschool de Oostvogel. Het is er heel gemoedelijk en er heerst een positieve sfeer en instelling. Daarnaast was het voor de kinderen ook goed om te integreren in het dorp en andere kinderen te leren kennen. We merken dat er een groot verschil is tussen het Belgische en Nederlandse onderwijs. In België staat presteren op de eerste plaats. In Nederland wordt er meer naar het individu als kind gekeken. Dat vinden we positief.’

Een aanwinst voor het dorp
De woning van Bil en Sophie is een complimentje waard. Het is een aanwinst voor het dorp! Zelf hebben ze er nog meer plannen voor…. Bil licht toe: ‘We zijn nu bezig met het aanleggen van de achtertuin. Daarna willen we ook nog 2 slaapkamers en een badkamer creëren op de begane grond. En… mijn werkplaats moet nog volledig worden ingericht. Verder zijn we lekker druk met onze cattery, waar we raskatten, zoals de Brits korthaar, Brits langhaar en Ragdoll huisvesten en fokken. Werk genoeg dus!’

Een dorpsgevoel
Wat we het allerleukst in Lamswaarde vinden zijn de mensen die er wonen, de rust die we er vinden en het echte dorpsgevoel. Dat voelt goed!