Bijna 500 oud-leerlingen verwacht bij reünie

Tijdens carnaval in Lamswaarde spraken oud-klasgenoten René Dankaart en Johan van Driessche elkaar. Ruim 1,5 jaar later staat op zaterdag 26 september een unieke reünie voor oud-leerlingen (geboren 1930 – 1971) gepland. Bijna 500 leerlingen die op de Maria-meisjesschool en de St. Joseph-jongensschool in Lamswaarde hebben gezeten hebben zich aangemeld.

Laat ons a.s. zaterdag 26 september allemaal de dorpsvlag buiten hangen!

Wat is er te doen?
Er komt een grote tent tegen De Luifel aan, want alleen De Luifel is te klein.  Vanwege de feestelijkheden wordt ook de straat die dag afgesloten. Om 14 uur wordt er getoast op de reünie. De oud-leerlingen kunnen een oude film bekijken en er is ook veel werk gemaakt van een schitterende fototentoonstelling.

Zoektocht
Uit gesprekken bleek dat niet elke leerling uit die tijd in het schoolarchief stond vermeld. Vandaar dat de organisatie ook naar de rooms-katholieke kerk is gestapt om de geboortes uit het dorp in te mogen kijken. De oud-leerlingen zijn over de hele wereld verspreid. Jos Eggermont emigreerde ooit naar Canada, maar zal er ook zijn. De oudste aangemelde oud-leerling is Julma de Cock. Zij woont nu in Hoogvliet. Van de oud-leerkrachten komen George de Vijlder, George Verdurmen, Jac Blommaart en de zusters Marina en Augustina. De zusters wonen tegenwoordig in Etten-Leur.

Een stukje geschiedenis
De eerste steen voor de Maria meisjesschool werd in 1925 gelegd door wethouder Jac. de Waal. Op 4 juni 1930 werd de nieuwe jongensschool Sint Joseph in de Frederik Hendrikstraat  8 in gebruik genomen. In 1959 werden de jongensschool en de meisjesschool onder één schoolhoofd gebracht, een gemengdeschool. maar met twee gebouwen. In 1978 gingen de jongensschool en meisjesschool op in “De Oostvogel”.

Organisatiecomité
Het organisatiecomité bestaat uit: Lilian Acke-Pardon, Piet van Troost, Jozef de Schrijver, René Dankaart, George de Vijlder en Johan van Driessche.

Vragen?
Neem contact op met Johan van Driessche, 06 48175270

(Bron: In het Vizier)

  • Het zangkoor met organist Gerardus de Schrijver en dirigent meester de Waal